San Francisco närde såväl Kerouac, hans Beatnik bröder som Hippiebarn vid sin barm under 50- 60 talet. Hon fångade Tony Bennett, Dean Martin, och Frank Sinatras hjärta i hyllningssången ”I left my heart in San Francisco... och under datarevolutionen välkomnade hon världens alla datanördar till Silicon Valley..

San Francisco är känd som den vackraste staden i USA och har runt 16 miljoner besökare varje år. Ett av de stora attraktionerna i San Francisco är Chinatown, vilket är den största kinesiska kolonin i världen utanför Kina. Visste du till exempel att det var i San Francisco som den populära kinesiska Lyckokakan uppfanns? I Chinatown i San Francisco kan du besöka en ”Fortune Cookie Factory”, autentiska Buddhistiska tempel, unika ört-butiker, och gränder med hemliga klubbar...

Chinatown startade med 3 immigranter som anlände 1848 under guldrushen och har nu 30 000 innevånare i ett fullt utvecklat samhälle med skolor, kyrkor, banker etc...

San Francisco har medelhavsklimat men vädret i San Francisco är ett ämne i sig själv. Mark Twain fällde de berömda orden: ”Den kallaste vinter jag någonsin upplevt var sommaren i San Francisco.”. Och det är helt sant. Juni och juli kan vara de kallaste månaderna på hela året på grund av kyliga vindar från San Francisco bukten. Sommaren kommer inte förrän sen augusti till oktober. Vädret är lika opålitligt som svensk midsommar, med soliga förmiddagar och regniga eftermiddagar.

San Francico har rykte om sig att vara den mest liberala staden i USA. Efter Andra Världskriget blev hamnen i San Francisco, porten för vilsna hemvändande soldater och immigranter. Det skakade upp San Francisco och gjorde staden mer öppensinnad för förändringar.. vilket säkert var en orsak till att den omfamnade en mer bohemisk livsstil under 50- och 60- talet. Först med Beat rörelsen med Kerouac i spetsen vilket ledde till en Europeisk kafé kultur i San Francisco, sedan tätt följd av Flower Power rörelen som höll till i det sedan dess världsberömda området Haight Ashbury, namngivet efter korsningen Haight Street och Ashbury street. Detta följdes på 70-talet upp av en stark Gayrörelse som sedan dess präglat staden med en stark homosexuell population. Numera är San Fransciso också känt för Internet Revolutionen, med sitt Silicon Valley. Data industrin har lett till att San Francicco har en av USA´s högsta levnadsstandard.

Hostelsclub har flera billiga och coola hostels i San Francsico, här kommer 2 av vår favoriter. HI-San Francisco Downtown Union Square: Hi Hostel International´s San Francisco Downtown på Union Square är en klassiker som ligger i hotell kvarteren, totalrenoverad 2008/2009 och med gångavstånd till museum och teatrar.

Green Tortoise Backpackers : ligger i North Beach kvarteren (Little Italy) och känd för att Beat rörelsen brukade hänga här. Numera kan du njuta av fina bokhandlar och du är bara några minuters promenad från Chinatown. På det här vandrarhemmet har du också en kul resebyrå: The Green Tortoise Adventure Travel.

Boka ditt boende på någon av våra San Fran hostels med Hotelsclub.com!