Karneval passar alla! Det får vuxna att bete sig som barn och tillåter alla att glömma vardagen och sina sociala roller för ett par dagar. Karnevalen har en lång historia både i de Europeiska länderna och i Amerika. Om du planerar att besöka karnevalen i New Orleans, Venedig, Rio de Janerio så har Hostelsclub.com bra boende att erbjuda. Så klä upp dig, sätt på dig en fantasifull maskeradmask, och låt kreativiteten flöda. Karnevalen är lika mycket en tadition och kultur som maskerad och är direkt kopplad till och en motsats till fastan -det gällde att äta och festa loss ordentligt innan det var dags att svälta sig.

Venedig (26 februari till 8 mars 2011)

Karnevalen i Venedig började redan på 1200-talet och att bära kostym och mask var officiellt etblerat 1436 då Mask-hantverkare blev erkända som ett eget skrå i Vendig. Från 1500-talet firar Venedig denna tradition med fest på gator och privata maskeradbaler. Hela stan blir en spektakulär makerad parad, med flera hundra gatufester. Men det finns också störra events i palatsen som den klassiska ”Feste delle Marie” dit de vackraste kvinnorna i Venedig är utvalda gäster.

Ett av de mest spektakulära händelserna under karnevalen i Venedig är ” Volo della Colombina” Ängelns flygfärd. Varje år är det en berömd personlighet i Italien som 'flyger' ner från Campanile di Giotto till Markusplatsen. Årets karnevaltema 2011 är ”The City of Women” och det firas även 150 års jubileum av Italiens enande. Det bästa alternativet att bo på under karnevalen är HI Hostel Venice på ön Guidecca. Attraktivt och bra boende erbjuds även av Alloggi Gerotto Calderan. Härifrån tar det bara tio minuter till fots till Markus platsen -centrum.

Nice (18 februari till 8 mars 2011)

Franska rivieran firar en av de största karnevalerna i världen med ett färgstarkt program. Flera tusen musiker och dansare från hela världen åker till Nice för att fira denna fantastiska karneval. 2011 är namnet på karnevalen ”King of the Mediterranean” och fokuserar på Medelhavsområdet och dess natur, förväntningarna är höga på spännande och kreativa kostymer som associerar till floran och faunan kring medelhavet. Om du vill besöka Nice under denna period så rekommenderar Hostelclub.com Hotel L'Oiseau Bleu under karnevalen som har bäddar för bara 10 Euro per person.

Det finns även flera andra vandrarhem som Villa Saint Exupery Beach som ett bra exempel på charmigt och billigt vandrarhem med bäddar från 20 Euro per person.

Cologne (3 till 8 mars 2011)

I Cologne börjar förberedelserna för Karnivalen 11 november kl 11:11. Karnevalen i Tyskland kallas ”Fifth Season” eller ”Fashion” och är ett färgstarkt firande med gatuparader och kostym baler. Cologne firar årets karneval med årets motto: ”Cologne has to beat” -med fokus på det färglada 60- och 70-talet. Torsdagen är tjejernas kväll. Alla tjejer kan kyssa vilken man de vill efter att de klippt av hans slips. Tysklands största karnevalparad heter: The Rose Monday Parade -det är en stor fest med band, dansare och ”floaters” som tar sig nerför gatorna och kastar konfetti, godsaker och leksaker. Denna parad är berömd mycket tack vare Top modellen Heidi Klum och hennes familj. Bo på Meininger Hostel i Cologne och du kan se paraden från ditt fönster. Om du letar efter någonstans att bo som är mer privat, så är King George Apartments] ett bra val. Koppla av i rum med 60- och 70tals tema med bra läge nära party kvarteren i Cologne.

Rio de Janerio (4 -8 mars 2011)

Karnevalen i Brasilien firar samban mer än fastan, och är den största sambafestivalen i världen, där tusentals Samba skolor förbereder sig i månader för denna viktiga händelse. Karnevalen startar officiellt på lördaen och avslutas fettisdagen. Över 70 000 människor i Rio de Janeiro njuter av detta fantasifulla spektakel varje år. Rio de Janerio erbjuder inte bara underhållning utan är också en möjlighet att lära sig mer om kulturen i Brasilien, besökarna har en unik chans att njuta av musik från 300 band på Rios gater.

Total kaos råder i Rio under karneval-dagarna. På onsdagen väljer en jury ut bästa samba gruppen, och Rio är direkt redo att börja planera nästa karneval. Hostelsclub rekommenderar att du bokar boende snarast för karnevalen i Rio är omåttligt populär! Vi kan tipsa dig om Cultura Carioca Hostel och Best Rio Hostel.

New Orleans (25 februari till 8 mars 2011)

Den mest berömda karnevalen i USA finns i New Orleans: Marti Gras. Den håller på i två veckor fram till fettisdagen. Det här är bästa tiden på året för alla som bor i New Orleans. På med pärlhalsbandet och häng med i paraden. New Orleans jazz och massor med delikat traditionell Cajun-mat så klart. Bo på AAE Bourbon House Hostel i berömda Garden Distric, du når de franska kvarteren på en kort promenad.