Solen skiner och du är mitt uppe i att planera din semester. Det första du behöver göra är bestämma hur mycket pengar du vill och kan spendera i år. Även om du har en låg budget så finns det alltid pengar över til en liten weekend i Berlin, eftersom det är den billigaste staden i Tyskland och kanske även i hela Europa. Med bara 100 Euro kan du upptäcka denna fantastiska stad full av överraskningar.

Hur du på billigast möjliga sätt kan ta dig till Berlin

Många lågpris flyg tar dig till Berlin, andvänd exempelvis Skyscanner för att hitta billigast möjliga pris. Om du reser med endast handbagage blir det ännu billigare och enklare. Exempel på lågprisflyg är Ryanair, Germanwings och Easyjet. Väl i Berlin är det lätt att ta sig fram med allmänna transportmedel. Endagspass kostar 6.10 Euro och kan användas för tunnelbuna och buss. Karta över Berlins transportnät får du gratis i biljettluckan. Även om du behöver ta taxi på natten är det ovanligt billigt i Berlin.

Tåg är däremot ovanligt dyrt. Reser du mellan tyska städer kan du använda dig av sk. Carpooling service, med privata bilar. Det finns en populär sida som kallas Mitfahrgelgenheit, som på tyska betyder delad åktur. Det betyder att privatpersoner som åker mellan städer hittar varandra och delar på bensinkostnaden. Från Hamburg till Berlin kan det kosta så lite som 10 Euro, och från Munchen blir det bara cirka 20 Euro.

Här sover du billigast i Berlin

Berlin har massor med vandrarhem att välja mellan till ett lågt pris. Amadeus Hotel Berlin och All min Hostel erbjuder bäddar för 8 Euro per natt. För ytterligare 2-4 Euro kan du få frukost, Internet och gratis guidade turer på Grand Hostel Berlin, Berlin Boutique Hostel eller Paula´s Comfy Corner.

Berlin har 85 vandrarhem, så det är lätt att hitta ett ställe som passar just dig. Om du vill bo i downtown, boka en bädd på City Hostel Berlin, MEININGER Hotel Berlin Central eller Helter Skelter Hostel Berlin

Föredrar du Kreutzberg? Där finns 36 Rooms Berlin eller BaxPax Kreuzberg. Om du gillar naturen och föredrar att bo i Grunewald, inga problem, boka på JETpal Eco Lodge eller Touristenhaus Grunau eller campa på Tentstation. Om du letar efter något speciellt vandrarhem i Berlin, sök genom Points of Interests eller välj ett att vandrarhemmen nära huvudattraktionerna eller Berlins tågstation till exempel. Är du i Berlin med din familj, boka A&O Berlin Mitte .

Berlin har boende för alla smaker och stilar! Här finns massor med designer vandrarhem som Inn Berlin Hostel inredd av internationellt erkända konstnären F.J Perez. Alla rum på Alleto Schöneberg Jugendhotel och Aletto Kreuzberg Jigenhotel har bilder från konstnären Otmar Alt. Or. På BaxPax Hostel Berlin kan du spendera en mysig natt i en omgjord Folka.

Leter du efter ett rikigt party hostel? Boka Generator Hostel Berlin. Eller Gay hostel för män: Gay Hostel Berlin. Du kan lätt hitta en plats att sova på i Berlin för under 10 Euro!

Vart du kan äta billigt i Berlin

Den bästa internationella maten i Berlin väntar i varje gathörn. Det beror förstås på var du bor, men du kan ha delikatesser och billig frukost överallt. Pröva det lokala turkiska bageriet där du kan få kaffe och croissant för mindre ärn 2 Euro. Om du gillar tysk frukost, gå till Morgenland, där du äter frukost mellan 9 till kl 15 från 2.50 Euro eller en weekend brunch fram till kl 16 för 9 Euro inklusive drinkar. Morgenland ligger på Skalitzer Str. 35 och nås lätt med metro. Ett annat bra ställe är Zum Anker i Charlottenburger Ufer -ett drömställe på morgonen. Du kan få en snabb och god frukost för 4 Euro där du väljer mellan allt från pannkakor till sill (som sägs hjälpa för baksmälla). De flesta kaféer erbjuder frukost fram till kl 17.

Som lunch kan du prova delikat pizza, mackor, hamburgare, curry korv, sushi, thai, kinamat, vietnamesisk mat för bara 5 Euro. Middag i Berlin kan kosta mellan 5 Euro till 150 Euro, så det är upp till dig hur mycket du vill spendera. Ett populärt middagsställe är Gorgonzola Club i Dresdener Str. Kreutzberg, med rimliga priser, bra stämning och ett italienskt kök.

Läs mer om nattlivet i Berlin!

Boka boende i Berlin idag!