Het eiland Malta is een kleine dwergstaat in de Middelandse Zee. Je vindt Malta 100 km van de Sicilaanse kust en is makkelijk te bereiken vanaf Italie en andere landen in Europa.

Malta heeft een rotsachtig uiterlijk en is een voornamelijk kaal eiland, in de maanden maart tot en met September fleurt het eiland wat op door het groen en de planten die beginnen te groeien. Naast de rotsvlakten vind je kleine zandbaaitjes waar je lekker kan zonnen in de zomer maanden. Malta is bekend om zijn mooie onderwereld leven en dus een goede plek om te snorkelen, ook is er de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen. Voor degene van jullie die het eiland op een andere manier willen ontdekken is wandelen een goede optie; er valt veel moois en boeiends te zien.

Malta bestaat uit meerdere kleine eilandjes, haar zuster eilanden zijn namelijk Gozo en Comino en dan zijn er ook nog de onbewoonde eilanden Cominotto en Filfa. Vanaf Malta zijn er boten die je naar deze eilanden brengen; een leuk idee voor een dagje sightseeing.

Het is een goed idee een auto te huren en het eiland te ontdekken:

Zoals bijvoorbeeld de hoofstad Valletta waar je langs de prachtige straten kunt struinen en de gebouwen kunt bewonderen. Men zegt dat de Bibliotheek in het centrum van de stad een bezoek waard is, daarnaast kan je naar het Fort S Elmo. En niet te vergeten de St John's Cathedral met de volledig marmeren vloer.

Met de auto of de bus kun je een dagje naar de stad Msina, dit is een oude stad in het midden van Malta. Vanaf de muren van de stad het je een geweldig uitzicht. Wil je nog een schitterend uitzicht beleven breng dan een bezoekje aan de Dingle Cliffs aan het uiteinde van het eiland. Spignola Bay is een klein schattig dorpje en op zondag kan je naar de markt in Marsaxlokk.

Malta heeft een eeuwen oude geschiedenis, waarvan vele invloeden zijn overgebleven deze zijn zichtbaar in de architectuur van het eiland, het eten en de taal. De officiele talen op Malta zijn Engels en Maltees. Maltees is een Semische taal net zoals Arabisch en Hebreeuws.

Hier een aantal woorden die je alvast op weg kunnen helpen: hallo- Merhba bedankt- tajjeb ja- iva nee- le

De stad St Julians is vooral bekend onder de jongeren, vanwege zijn drukke nachtleven in discotheken en bars in de wijk Paceville. Onze hostel aanraders zijn Baystreet Hotel en Sprachcaffe. Verblijf je liever in de hoofdstad Valletta, dan raden wij het British Hotel aan.

Hostelsclub.com wenst je alvast een fijne Vakantie in Malta! En vergeet natuurlijk niet je accommodatie in Malta te boeken.