Ontdek Zuid Afrika................

Ga naar Kaapstad, waarschijnlijk de meest Europese stad in Zuid Afrika je vind hier veel hippe winkels, restaurants, kroegen en discotheken. Ook vind je hier veel 2e handswinkels dit is een echte trend. In sommige delen van de stad vergeet je dat je in Afrika bent, omdat je zo'n ander beeld van Afrika geeft als dat we thuis op de tv zien.

Vanuit Kaapstad zijn er genoeg dag activiteiten die je zeker moet ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de Tafelberg, deze berg zie je boven de stad uit het is een hele grote berg die aan de bovenkant plat is vandaar “tafel”. Je kan met een lift omhoog, en hebt een prachtig uitzicht over de stad, zorg ervoor dat het niet mistig is.

Ook een bezoek aan Kaap de Goede hoop is een must, dit is het meest Zuid Westelijkste punt van Afrika. Wat de Nederlanders vroeger gebruikte als een verversings post voor hun schepen. Boven staat een vuurtoren vanaf deze vuurtoren heb je een prachtig uitzicht. Je kan te voet naar boven of met een kabelbaantje genaamd “de Flying Dutchman”.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Zuid Afrika neem dan de boot naar het Robbeneiland. Tijdens de boot reis heb je al een waanzinnig zicht op de dolfijnen die vrolijk heen en weer springen. Het Robbeneiland werd tot 1991 gebruikt om gevangenen en antiapartheidstrijders gevangene te houden. Het eiland is wereldberoemd geworden vanwege de antiapartheidstrijder Nelson Mandela. Nu kan je door een ex gevangene je laten rondleiden over het eiland.

Wil je zelf op avontuur uit, huur dan een auto en ga langs de kust van Zuid Afrika, hier vind je allerlei diersoorten van Pinguïns, tot dolfijnen, vogels en walvissen. De kan op eigen houtje helemaal doorrijden naar Durban, maar ook is het openbaar vervoer voor toeristen in Zuid Afrika uitstekend geregeld. Zo is er een hop on hop of bus waarmee je heel Zuid Afrika kunt doorreizen.

Wat ook erg interessant is; is een sloppenwijk tour. In de buitenwijken van de grote steden zoals Johannesburg, Durban en Kaapstad vindt je vele sloppenwijken. Door het maken van een tour door deze wijken steun je financieel de bevolking. Tevens is het erg interessant om te zien hoe deze mensen leven, waar de kinderen naar school gaan en wat voor tradities zij uitvoeren.

Ben je meer van de actie? Ga dan zwemmen met witte haaien, je moet geen claustrofobie hebben je wordt namelijk in een kooi gestopt en deze wordt in het water gezakt. Vervolgens worden de haaien gevoerd zodat er zoveel mogelijk, dichtbij bij je kooi komen voor een “echte” beleving.

Voor de mindere adrenaline gangers onder ons is het een idee om een paarden safari te maken door een van de vele nationale parken in Zuid Afrika. Op deze manier wordt je een met de natuur en kan je de wilde dieren van dichtbij zien leven zoals groepen olifanten, neushoorns, zebra's etc.

Als laatste: een absolute aanrader is het Kruger park, dit is het grootste Wildlife park in de wereld, je kunt zelfs in het Kruger Park overnachten als je dat leuk vind. Op deze manier ontdek je de natuur van Zuid Afrika. Sta vroeg in de ochtend op om de troepen olifanten te zien, apen en heel veel andere soorten dieren.

Zuid Afrika heeft zoveel dat je moet zien, de vele culturele bezienswaardigheden en de prachtige natuur. Maar het is de hele reis op zich die je het leven van Zuid Afrika laat ontdekken. De mentaliteit van de inwoners, het verschil tussen blanken en gekleurden, de armoede en het rijke landschap.

Dus boek nu een hostel in Zuid Afrika!