Mexico is een super mooi land, verrukkelijk eten, prachtige stranden, cactussen, hartelijke mensen, lekker tequila slammen en swijmelend dansen met die Hombre Guapo!! of voor jullie mannen de Muljeres Bonitas...

Wist je nog niet waar je van de zomer naartoe wilde gaan, dan ben je na het lezen van dit artikel hartstikke overtuigd! Mexico is the place to be deze zomer.

Je kan er voor kiezen lekker te feesten en te chillen op het oh zo beruchte Cancun. Je vindt hier vooral Luxe, prachtige witte stranden met blauwe zeeën, en niet te vergeten heerlijke Tortilla's, Tacos , Enchiladas en Guacamole. Cancun is een echte feest stad waar je tot de vroege uurtjes kunt dansen in de vele bars en discotheken. Cancun geeft je echter wel een ver Amerikaans beeld van Mexico, ook zijn de prijzen hier veel hoger dan andere delen van Mexico.

Wil je in dezelfde regio blijven maar het feesten graag combineren met wat cultuur, ga dan naar het kleine eiland Isla Muljeres. Dit is een super schattig eilandje waar je een golfkarretje kan huren, waarmee je het eiland mee kan rond cruisen. Je komt hier op afgelegen stukken strand, waar je heerlijk kunt lunchen. En ga ook langs de schildpadden boerderij.

Je kunt een dagje naar het eiland Cozumel gaan, bekend om de prachtige snorkel wateren. Neem de boot vroeg in de ochtend en vertrek naar het eiland, ga lekker de hele dag snorkelen en zie de meest mooie en interessante vissen. Aan het eind van de dag neem je de boot weer terug naar Cancun.

Wil je meer zien van Mexico dan alleen Cancun, reis dan af naar het Noorden van Mexico. Je kan dit met de bus doen en de landen Belize en Guatamala mee pakken, je kan echter ook een binnenlandse vlucht nemen, wat je uiteraard minder tijd zal kosten.

Mexico city is absoluut een aanrader, bezoek de overblijfselen van de Maya's en verdiep je in de interessante Maya cultuur. Ga lekker shoppen in een van de grootste winkel centra of heerlijk taco's eten met guacamole en vergeet niet een dag excursie te maken naar Teotihuacán de adembenemende piramides. Deze plaats is ongeveer 1 uur met de bus van Mexico city.

Oaxaca is een levendige plaats meer naar het midden van Mexico, ga lekker struinen over de kleurvolle markten. Vol met zelfgemaakte tassen, jurken en alle leuke souvenirs. Ook hier kan je heerlijk genieten van de traditionele gerechten.

En een andere must tijdens je reis door Mexico is Palenque de vindplaats van de Maya's. Dit is een ongelofelijke plek waar je de architectuur en de bewoning van de Maya's nog in uitermate goede staat kunt zien.

Mexico is vooral een lekker land om doorheen te reizen vanwege de rust en charme die over je heen komt. De bevolking is heel gastvrij naar toeristen, absoluut een boeiend land als je geïnteresseerd bent in de Maya cultuur. En je kan er echt heerlijk Mexicaans eten, niet de namaak pakjes die we in Nederland kennen ;)

Ben je nog niet overtuigd, check dan nu onze hostel prijzen in Mexico en boek meteen!!