Als je gewend bent aan het slapen in hostels op vieze matrassen en koude douches, geen zorgen. Omdat je een budget reiziger bent, betekent niet dat je niet comfortable kunt reizen.

Chicago ook wel bekend als Chi-town en de winderige stad, is een van de top locaties in Amerika en heeft nu betaalbare accommodatie voor de budget reiziger.

HI (hostelling international) Chicago heeft gedeelde kamers met max 10 bedden. De centrale ligging in het centrum en de hygiene van het hostel is niet alles wat het hostel biedt, hiernaast zijn er ook lange spiegels, lees lampjes naast het bed, WIFI, opberg ruimte in de kamer en Gratis ontbijt. Ook zijn het ruime kamers en is er een openbare ruimte, bij de informatie balie krijg je info over Chicago.

Breng HI Chicago niet in verwarring met Chicago International Hostel, ook al hebben ze bijna dezelfde naam. Het grootste verschil tussen deze hostels is dat Chicago International Hostel een grote keuken heeft waar je kan koken en ligt meer noord van het centrum. Dit hostel heeft een funky décor met gedeelde kamers voor 8 personen, ook zijn er prive kamers voor 2 en 4 personen. Het is alleen 2 straten verwijderd van Lake Michigan, en 10 minuten lopen van het strand, dicht in de buurt van het openbaar vervoer en de winkels. Als je zin hebt in koolhydraten moet je naar Gino’s Pizza om de hoek van het hostel.

Een paar minuten dichter bij de actie, is het beroemde hostel Arlington house. Het ligt dichtbij het beroemde “E1 (Chi's elevated train) in een luxere buurt van de stad waar je het leven van de yuppen kan meemaken. Het is alleen maar 10 minuten naar het centrum van Chicago. Je kunt gratis gebruik maken van de computers en printers en het is op loopafstand van Lincoln Park Zoo, blues clubs en studenten kroegen. Arlington house heeft 24 uur per dag gratis koffie beschikbaar!

En als laatste op de lijst van goedkope hostels in Chicago staat Chicago Parthenon Hostel. Ook in het centrum van de stad, een paar minuten lopen van het Amtrak trein station en Greyhound bus station. Chicago Parthenon hostel heeft dorm kamers met 8 bedden en prive kamers voor singles. De badkamers in de gedeelde kamers zijn net nieuw, je betaalt alleen wel voor je linnen en je handoek. Ook heeft het Chicago Parthenon hostel een keuken waar je gebruik van kan maken en als bonus krijg je een Gratis ontbijt!

Je reist gemakkelijk door de stad naar alle bezienswaardigheden vanuit al deze hostels. Het personeel helpt je graag bij het informeren naar restaurants en het openbaar vervoer. Neem de bus of trein naar Magnificent Mile (winkel centrum), het Kunst instituut van Chicago en de verschillende buurten lunch in Mexico en eet Duits!

Meer hostels in Chicago