9. studeni 1989. je datum koji je teško zaboraviti. Naime, to je datum na koji je, prije 20 godina, pao Berlinski Zid.

Godišnjica svakako neće proći u 'tišini'. U cijeloj ex Istočnoj Njemačkoj, a posebno u Berlinu, organizirani su, kroz 3 dana, eventi i proslave, a sve to počevši od 7. studenog.

Drugim riječima, jedan od već najdinamičnijih gradova Europe postat će još i dinamičniji zahvaljujući mnoštvu događanja, a ni vi ne biste trebali propustiti priliku posjetiti Berlin za vrijeme svečanosti povodom pada Berlinskog Zida!

Po prvi put za godišnjicu pada zida, tamo će se okupiti svi glavni protagonisti te epohe: George Bush (stariji), Helmuth Kohl (u to doba kancelar Zapadne Njemačke) i Mikhail Gorbacev. Tamo će naravno biti prisutna i kancelarka Angela Merkel, koja je odrasla upravo u Istočnoj Njemačkoj.

Povodom proslave pada zida, najvažniji berlinski muzeji organizirali su specijalne izložbe posvećene temi pada berlinskog zida, a sve će javne ustanove u to doba biti prigodno okićene.

Najveća proslava održat će se na otvorenom na Alexanderplatz, glavnom berlinskom trgu, gdje će se tijekom dana održavati manifestacije posvećene 'mirnim prosvjedima' koji su se održavali pred sam pad zida. U večernjim će se satima, 9. studenog, ispred Brandenburških vrata, održati glavna svečanost koja će biti posvećena samom činu Pada Berlinskog zida.

Ukoliko niste ljubitelj službenih proslava, nabavite si GPS kartu za tour Berlinskog Zida, ili si iznajmite biciklu fat tire i slijedite 'povijesnu rutu' dok budete istraživali grad.

Ukoliko se odlučite posjetiti Berlin i u potrazi ste za udobnim, ali nadasve low cost krevetom za vrijeme jedne od najvećih svečanosti koje su se zadnjih godina održavale u Europi, rezervirajte uz HostelsClub hostel u Berlinu i proslavite i vi godišnjicu Pada Berlinskog Zida!

Tražite li hostel u Berlinu koji se nalazi u blizini Zida, tada je za vas hostel A&O Berlin Mitte idealna solucija. Nalazi se u blizini najdužeg dijela još postojećih ostataka Zida, u blizini Alexanderplatz, u blizini rijeke Spree... drugim riječima, u samom srcu Berlina! To je mlad i živahan hostel u kojem se možete zabaviti uz biljar, videoigrice, karaoke... a sve to u samom centru proslava!

A ukoliko se želite opustiti na vodi, zašto ne rezervirati smještaj na jedinom brodu hostelu u Berlinu, Eastern Comfort. Kabine u ponudi su prve i druge klase, kako bi bili u mogućnosti odabrati veći komfor ili veću uštedu. Hostel ima odličnu poziciju, a smješten je u jednom od najživahnijih berlinskih kvartova. Tamo imate i izbor odlaska na besplatne ekskurzije brodom. Tu je i novi Western Comfort, 'parkiran' s druge strane rijeke, na Kreuzberg! Jedinstven hostel za ovu jedinstvenu proslavu!

Ukoliko pak želite boraviti u zoni Kreuzberg, ali niste ljubitelj 'riječnog smještaja', možda je za vas idealna solucija kompletno restaurirana kuća iz 1878. godine? Hostel 36 rooms ponudit će vam jedinstvenu berlinsku atmosferu, relaksaciju, a usto je i chic i vrlo stiliziran! Dakle, tražite li smještaj sa stilom u centru grada, ovo je pravo mjesto za vas!

Potražite vaš idealan hostel u Berlinu i proslavite i vi godišnjicu pada Berlinskog Zida!