Suomen kesä on kauneimmillaan, kesäyöt ovat lämpimiä ja valoisia, sekä kesätapahtumia on tarjolla moneen eri makuun.Miksi siis suunnata kotimaata kauemmas reissuun, kun kesälomaa voisi yhtä hyvin viettää kauniissa maisemissa esimerkiksi järvien ympäröimässä Savonlinnassa? Kaupungista löytyy runsaasti tapahtumatarjontaa kulttuurinnälkäiselle matkailijalle. Voit varata Savonlinnasta Hostelsclub.com:n kautta majoituksen Kesähotelli Vuorilinnassa. Lähellä keskustaa upeassa luonnonläheisessä ympäristössä sijaitseva Kesähotelli Vuorilinna tarjoaa sekä yksityishuoneita omalla kylpyhuoneella, että soluasontoja jaetulla kylpyhuoneella.

Savonlinnan Oopperajuhlat 1.-27.7.2011. Oopperajuhlien tapahtumapaikkana on historiallinen vuonna 1475 rakennettu Olavinlinna, joka on järven ympäröimänä ainutlaatuinen ympäristö nauttia kansainvälisen tason oopperaelämyksistä. Tänä vuonna ohjelmistossa nähdään mm. Richard Wagnerin Lohengrin ja Giuseppe Verdin Don Carlo.

Savonlinnan Balettijuhlat 28.-30.7.2011. Savonlinnan balettijuhlien näyttämönä toimii Oopperajuhlien tavoin Olavinlinna. Balettijuhlat järjestetään heinäkuun viimeisellä viikolla ja mukana on tanssijoita maailman huipulta Pietarin Mariinski- ja Mihailovski-teattereista, sekä Moskovan Bolshoi-teatterista.

Itä-Suomesta löytyy myös paljon muuta nähtävää, kuin Savonlinnan mielenkiintoinen kulttuuritarjonta. Jos liikut Itä-Suomessa, kannattaa myös harkita Imatralle poikkeamista. Kaupungista löytyy yksi Suomen vanhimmista turistikohteista, Imatrankoski, jonka kuohuntaa matkailijat ovat tulleet katsomaan jo 1800-luvulta lähtien. Koski valjastettiin energiantuotantoon jo 1920-luvun lopulla, mutta vettä koskessa on yhä juoksutettu senkin jälkeen näytösluonteisesti. ”Imatrankoski kuohuu”-näytöksiä järjestetään vaihtuvan musiikin tahtiin tänäkin kesänä 27.6-14.8.2011 joka päivä kello 18.00 alkaen. Musiikin ystävien kannattaa suunnata Imatralle heinäkuun alussa, sillä Imatra Big Band Festival 1.-9.7.2011 tuo niin kotimaisia kuin kansainvälisesti tunnettuja artisteja kaupunkiin yli viikon ajaksi. Imatralla voit yöpyä kesähostelli Hostel Mansikkalassa, joka tarjoaa edullisesti sekä petipaikkoja, että kokonaisia huoneita. Varaa majoitus Imatralta Hostelsclub.com:n kautta.

Artikkelin kuvat; Savonlinna: Savonlinnan Matkailu Oy, Imatra: eKarjala kuvapankki